Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır?

Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır?

Söz konusu olan sevgiliye sürpriz yapmak olduğunda doğru ürünün alınması son derece önemlidir. Bu noktada doğru ürün kadar doğru ölçüde ürün alınması da sürprizin değerini artırır. Evlilik teklifi ya da tek taş yüzük almak  istediğinizde, hediyeyi alacağınız kişinin parmak ölçüsünü bilmeniz veya bir şekilde öğrenmeniz gerekir. Peki ama doğru yüzük ölçüsü nasıl alınır. Bu sorunun cevabını birlikte verelim.

Yüzük ölçüsü almak için iki yöntem sık kullanılmaktadır. Birincisi ip ile ikincisi ise yüzük referans alarak, her iki yöntem de son derece basit ve  kısa süre içerisinde alınacak ölçü yöntemleridir.

İp İle Yüzük Ölçüsü Almak

İnce bir ip, kurdele ya da yırtılmayacak bir kağıt parçası kullanabilirsiniz. En kolay yüzük ölçüsü alma yöntemidir. Son derece basittir. Yapılması gereken tek şey, yüzük parmağının çapına bir ip geçirmek ve ipin uzunluğuna bakmaktır. Bu konuda bir ölçü tablosu bulunur. İpin çevre uzunluğuna bağlı olarak çap ve numara hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Örneğin; parmağının çevresi 50 mm olan bir kişi 10 numara yüzük takıyor demektir. Aynı şekilde parmak çevresi 52 mm olan biri için 11 numara yüzük uygun olacaktır.

Haberi Olmadan Yüzük Ölçüsü Almak

İp ile bir kişinin haberi olmadan yüzük ölçüsünü almak son derece zor olabilir. Onun yerine o kişinin daha önceden taktığı bir yüzüğü referans kabul ederek, çapının ölçüsünü alabilirsiniz. Nasıl ki yüzük ölçüsü kurdele ile alındığında çevre hesabı yapılıyorsa, yüzüğün çapının ölçüsünü alarak da son derece basit bir işlem yapmanız mümkündür.

Bir de kuyumcuların uyguladığı profesyonel bir araç yardımıyla ölçüm yapmak mümkün olur. Yüzük parmağının gün içerisinde çok sık şişebileceği unutulmamalı ve mümkünse akşam saatlerinde ölçü alınmalıdır. Bir diğer önemli konu başlığı ise yüzük parmağına alacağınız yüzüğün şeklidir.

Etiketler: altın
Şubat 25, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR